Veelgestelde vragen

 

Wij zijn erg trots op ons YouCup® concept. We beantwoorden graag alle vragen die u over onze bekers kunt hebben. Als u hier niet het antwoord vindt op uw vraag, neem dan vooral contact met ons op.

Waarom is de YouCup uniek?

De combinatie van de beker, kartonnen sleeve en het hygienisch deksel maakt de YouCup uniek. De beker is gemaakt volgens een gepatenteerde werkwijze waarbij lucht in het polypropeen gespoten wordt. Dardoor weegt de beker heel weinig, en is er slechts heel weinig plastic nodig voor de productie van de bekers. Ook zijn ze hierdoor bestand tegen hoge temperaturen en u kunt dus uw hete koffie of thee drinken zonder dat de beker heet wordt.

Met de kartonnen sleeve kunt u de beker aansluiten bij uw marketingconcept of huisstijl. En het hygiënisch deksel voorkomt dat er ziekteverwekkers in uw drankje belanden. De combinatie van de beker, sleeve en het deksel maakt de YouCup perfect voor elk bedrijf, kantoor of beurs.

Waarom is YouCup duurzamer dan glas, porselein of aardewerk?
  • De YouCup is nagenoeg onbreekbaar
  • De YouCup is 100% recyclebaar
  • De YouCup bekers zijn lichtgewicht
  • Het YouCup concept kost niet meer dan wegwerpbekers
  • De YouCup bekers zijn makkelijk te reinigen in de vaatwasser of met de bij te bestellen reinigingskit
Zijn de deksels en sleeves wel duurzaam?

Alle materialen die gebruikt worden voor de hygiënische deksels en sleeves zijn FSC-gecertificeerd. Dat houdt in dat daar bomen voor zijn teruggeplant in beheerde projecten, en de winning van de materialen dus niet ten koste gaat van de natuur. Overigens, tijdens hun groei nemen bomen de meeste CO2 op. Dus juist deze nieuwe boompjes gaan weer meer CO2 opnemen. Dit is ook een van de redenen dat men steeds meer bouwt met hout: het is goed voor de natuur, zo lang er maar wel met gecertificeerd hout gewerkt wordt.

De CO2-uitstoot als gevolg van het transport van de YouCups compenseren we door middel van GreenTix.

Hoe beschermt het hygiënische deksel tegen ziektes?

Als mensen ziektes bij zich dragen, verspreiden ze ongemerkt bacteriën en virussen. Die kunnen eenvoudig door de lucht of door in de buurt van een koffiebeker te hoesten in uw drinken belanden. Door het hygiënische deksel is dit niet meer mogelijk. Door niet langer ziekteverwekkers in uw koffie te drinken, voorkomen we samen ziekteverzuim met alle bijbehorende kosten. Bovendien blijft uw drinken langer warm en morst u minder snel op weg van de koffieautomaat naar uw werkplek. Het hygiënische deksel heeft alleen maar voordelen!

Hoe worden de YouCup bekers gerecycled?

De YouCup is gemaakt van 100% lichtgewicht polypropeen. Ze kunnen wel 1000 keer opnieuw gebruikt worden, en gaan dus makkelijk jaren mee. Maar als u afstand wilt doen van uw beker, kunt u de bekers inzamelen en bij ons inleveren. Onze recyclepartner maakt van de gebruikte bekers nieuwe grondstoffen voor onder andere de automotive industrie. Zo gaan er geen grondstoffen verloren en is de YouCup volledig circulair.

Hoe worden de hygiënische deksels en sleeves gerecycled?

De YouCup hygiënische deksels en sleeves worden afhankelijk van uw keuze, gemaakt van 100% gerecycled papier of van landbouwafval. Er zijn dus geen nieuwe grondstoffen nodig voor de productie. Na gebruik kunnen de sleeves en hygiënische deksels gewoon bij het oud papier en worden gerecycled in nieuwe papieren producten. Zo gaan er geen grondstoffen verloren en is de YouCup volledig circulair.

Wat doet YouCup met Stichting Philadelphia Zorg?

Waar we maar kunnen, willen we graag iets bijdragen voor onze samenleving. Daarom zijn we de samenwerking aangegaan met een dagbestedingslocatie van Stichting Philadelphia Zorg. Alle kartonnen sleeves worden in Nederland gelijmd, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo crëren we werkgelegenheid voor een kwetsbare bevolkingsgroep.

Wat doet YouCup met Rainforest Projects?

De YouCup bekers, sleeves en hygienische deksels zijn 100% circulair. Maar we doen graag een stapje meer voor onze wereld en het klimaat. Daarom doneren we per 7000 verkochte deksels via Rainforest Projects een boom aan één van de aangesloten NGO’s.