Reiniging

De grootste verandering die de invoer van herbruikbare bekers met zich meebrengt, is het reinigen ervan. Dit reinigen moet volledig hygiënisch volgens de HACCP-richtlijnen gebeuren. Ook wilt u dat natuurlijk zo snel mogelijk doen, zodat u er de minste kosten aan heeft, want tijd (arbeid) is geld.

 

Winterhalter afwasmachine

Om deze reden zijn wij een samenwerking aangegaan met Winterhalter, een toonaangevende specialist in professionele afwasmachines. Voor onze kunststof bekers hebben ze een machine, bekerkorf en reinigingsmiddel ontwikkeld.

De machine heeft een bijbehorende speciale korf voor maximaal 25 bekers per wasbeurt, waardoor beweging tijdens het wasproces wordt voorkomen. Het snelle wasprogramma duurt slechts twee minuten, zodat u snel van uw volgende kopje koffie kunt genieten. U kunt tot wel 500 bekers per uur wassen, en dit alles tegen een kostprijs van minder dan een halve cent per YouCup.

Bekijk hier de technische specificaties.

 

Voorbeeldberekening

De dagelijkse kosten* voor een kantoor van zo’n 500 man:

  • Leasekosten: 7,50 per dag voor de afwasmachine
  • Reinigings- en spoelmiddel: per korf van 25 bekers: 12,5 cent dus 0,5 cent per beker
  • De totale reinigingskosten voor dit kantoor komen dan op 10 euro per dag, exclusief personeelskosten van maximaal 1 uur, plus elektriciteit en water